איך יוצרים כוורת

וואו, איזה קטע, בחיפוש באינטרנט מצאתי את המאמר הזה, הפקה שעשיתי לעיתון נישה לפני 10 שנים – הדרכה מצולמת לבניית כוורת מקרטון ואפילו לא ידעתי עד הרגע שהיא קיימת ברשת

 

ואפילו לא ידעתי עד הרגע שהיא קיימת ברשת

 

 

 

 

מקרטון יוצא המון

 

 

 

 

 
 
אנג`לה בן אליעזר, נישה

חשבתם שאריזות הקרטון של מחשבים, מזגנים ומוצרי חשמל גדולים, סיימו עם תפקידן עם פריקת הפריטים שהן מכילות? אז טעיתם. אנג'לה בן-אליעזר תעזור לכם להפוך אותם לשידת כוורת. העבודה עצמה לא הכי קלה, אבל התוצאה אסתטית ומשתלמת מאוד

 
 
 
 
 
 

את הקרטונים, תאמינו או לא, ניתן למצוא בעיקר בפחי אשפה, מדובר בקרטונים ובקופסאות של מוצרי חשמל גדולים, אופניים, מזגנים, מחשבים וכו'. חשוב לזכור, כי קשה עד בלתי אפשרי לקנות קרטונים לשימוש עצמי. הם נמכרים בכמויות ענקיות (100 לוחות של 2 מטר אורך), והקרטונים שאוספים ברחוב הם באיכות טובה יותר וזמינים מאוד. 

 

 

בכל מקרה, לוח קרטון יעלה כ-15-30 שקלים ליחידה. אל תיבהלו הקרטון יכול לשאת משקלים עצומים – קרטונים חזקים של תוצרת חקלאית למשל נושאים עד שני טון. גלילי קרטון פחות עמידים, אך כשמדובר ברהיטים הם חזקים למדי.

 

החומרים הדרושים:

לתמונות הרכבת הכוורת

 

 

 לתמונות הרכבת הכוורת   

 

 

• לוחות קרטון גדולים, הבנויים משתי שכבות גליות
• אקדח דבק חם+דבק חם 
• נייר מים (נייר דבק בהרטבה)
• מסקינג טייפ
• דבק נגרים
• דבק טפטים
• עפרון, מחק, סרגל מתכת, מרקר, סכין חיתוך, מברשת, נייר שיוף גס
• צבעים מכל סוג
• ניירות אורז
• לכה

 

 

 

 

 

 

 

כוורת מדפים

 

 

 

 

 

 

הערה: לפני הכנת השידה מומלץ להביט בתמונה הסופית של המוצר המוגמר, על מנת להבין לאן צריך להתקדם במהלך העבודה. ככלל, השידה תיבנה בצורת כוורת, הכוללת ארבעה מדפים שנצליב ביניהם, כך שייווצרו חללי אחסון. באותו אופן ניתן ליצור מדפים רבים יותר. החלל הפנימי של הכוורת יהיה במידות 30X30 ס"מ, ואילו עומק המדפים יעמוד על 25 ס"מ. נתחיל העבודה.

1. מכינים 6 לוחות באורך 76 וברוחב 25 ס"מ. מכינים שני לוחות באורך 66 וברוחב 25 ס"מ. לשם הנוחות, נחבר בין כל שני לוחות זהים בעזרת מסקינגטייפ, כאשר אחד ייקרא לוח א' והשני לוח ב' (תמונה 2).

2. בשני הלוחות הקטנים (באורך 66 ס"מ) מכינים שני חריצים באורך 12.5 ס"מ וברוחב 6.5 ס"מ, שיהוו את עובי המדפים. כל חריץ ימוקם כ-10 ס"מ מהקצה. במדפים הגדולים יותר (באורך של 76 ס"מ), נכין שני חריצים באותו הגודל, כאשר הפעם המרחק בין חריץ אחד לקצה הלוח יעמוד על 10 ס"מ, ואילו החריץ השני ימוקם במרחק של 20 ס"מ מהקצה. (תמונה 3).

3. נכין כ-6-7 מטר של רצועות קרטון ברוחב 5 ס"מ. נפריד בין הלוחות שחיברנו קודם לכן במסקינגטייפ. לוקחים את לוחות א' – שלושה הלוחות הזהים בגודלם ואת הלוח הקטן יותר – ונדביק עליהם את הרצועות בצורת זיג-זג באמצעות אקדח דבק חם (תמונה 4).

4. לוקחים את לוחות ב' ועל כל אחד מהם מדביקים את לוח א' התואם לו, כך שיהיו מקבילים זה לזה (תמונה 5).

5. כעת יש לנו ארבעה לוחות עבים, אותם נחבר זה לזה על ידם השחלתם בחריצים שהכנו קודם לכן (תמונה 6). חשוב להקפיד כי בסיס הכוורת יהיה בגובה שווה לשם יצירת רגליות יציבות (תמונה 7).

6. חותכים 6-7 מ' של רצועות קרטון בעובי 6.5 ס"מ, ואוטמים את פתחי המדפים משלושת הצדדים כולל החזית והעורף (תמונה 8). מדביקים את רצועות הקרטון על פי חיבורי הלוחות, ולא אחד על השני, כדי שלכוורת ייווצר מרקם חלק. באם נותרות שאריות קרטון, מסירים אותן על ידי שיוף בנייר לטש.

7. לגימור: מדביקים נייר דבק מים מסביב לחיבורי הקרטון, צובעים בצבע הרצוי (תמונה 9) ומורחים לכה לליטוש סופי.